INTERNATIONAL, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL

Guvernul SUA a dat în judecată Bank of America pentru fraudă într-o tranzacţie de 850 mil. dolari din 2008

Bank of America, a doua mare bancă americană după active, a fost dată în judecată  de guvernul SUA pentru că ar fi informat greşit investitorii într-o tranzacţie de 850 milioane de dolari cu valori mobiliare constituite din credite ipotecare, subapreciind riscul asociat titlurilor vândute către aceştia în 2008, scrie Wall Street Journal.

Sursă: money.cnn.com
Sursă: money.cnn.com

Departamentul Justiţiei notează că numărul de credite ajunse în default după tranzacţia din 2008 este neobişnuit de ridicat şi nu poate fi justificat numai prin prăbuşirea pieţei imobiliare.

Totodată, guvernul susţine că peste 40% din cele aproape 1.200 de credite ipotecare securitizate nu corespundeau standardelor interne ale Bank of America la vremea respectivă, banca a exercitând presiuni puternice asupra angajaţilor pentru a-i determina să aprobe cât mai multe credite, fără să acorde atenţie riscurilor.

Bank of America  spune că va contesta acuzaţiile. „Este vorba despre credite ipotecare de înaltă calitate, vândute către investitori sofisticaţi, care aveau acces la o plajă largă de informaţii. Vom demonstra toate acestea”, a afirmat un purtător de cuvânt al instituţiei de credit.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.