LIFE-STYLE & HOBBY, INTERNATIONAL, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie

Frica ruşilor de noua armă cu laser testată de americani – LaWS

Temuta armă cu laser a marinei americane Noua armă laser – LaWS, care a fost testată recent de forţele armate americane în Golful Persic, reprezintă o adevărată provocare pentru statele lumii, fiind capabilă să distrugă orice ţintă, inclusiv reactoare nucleare, a declarat expertul militar Aleksandr Jilin, conform Adevarul.ro.

„Arma cu laser este eficientă. Având o precizie înaltă, aceasta poate să atingă orice obiective, inclusiv reactoare nucleare. Am putea afirma cu o mare probabilitate că Rusia elaborează mijloace de apărare faţă de o astfel de armă. Cel mai periculos este faptul că aceasta ar urma să fie amplasată în spaţiul cosmic“, a menţionat Jilin.

Prima armă laser aflată în activitate a fost amplasată de americani pe USS Ponce, o navă amfibie de transport aflată zilele acestea în Golful Persic.  “Arma este proiectată cu scopul de a contracara ameninţări aeriene şi la sol”, a declarat locotenentul Cale Hughes, ofiţer responsabil de arma laser, adăugând că aceasta a reuşit în ultimii trei ani să demonstreze că este incredibil de eficientă pentru astfel de operaţiuni.   Pentru a realiza un test, echipajul USS Ponce a lansat o dronă, care, odată ce a fost luată la ţintă, a fost încălzită de laser la o temperatură de mii de grade şi a căzut în mare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.