INTERNATIONAL

FMI a redus prognoza de creștere economică a Chinei din cauza riscurilor de creștere a creditării

images (17)

Deși în luna aprilie, FMI anticipa că economia Chinei avea să crească în acest an cu 8%, iar anul viitor cu 8,2%, directorul general adjunct, David Lipton a previzionat o creștere economică  în China  de 7,75% în acest an şi în 2014, transmite Bloomberg.

„În timp ce China are încă mult spaţiu de manevră şi are capacitatea financiară să menţină stabilitatea chiar şi în cazul unor şocuri adverse, marjele de siguranţă se restrâng şi este nevoie de un impuls decisiv spre reformă, pentru a controla vulnerabilităţile şi a aşeza economia pe o direcţie de creştere mai sustenabilă”, a declarat Lipton la Beijing.

Lipton a lansat un avertisment cu privire la riscurile legate de creşterea creditării și  a considerat că sunt necesare progrese în privinţa reducerii controlului exercitat asupra dobânzilor şi ratei de schimb valutar și nu în ultimul rând a făcut referiri la faptul ca yuanul este ”moderat subevoluat„.

Totodată, oficialul FMI a afirmat că politica monetară şi politica fiscală a Chinei sunt „adecvate” şi nu este recomandată restrângerea creditării.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.