INTERNATIONAL, P.I.B. & STATISTICI

FMI a înrăutăţit uşor estimările privind creşterea economiei mondiale în 2013 de la 3,3% la 3,1%

Fondul Monetar Internaţional a înrăutăţit uşor prognozele privind creşterea economiei globale atât pentru anul în curs de la 3,3% la 3,1%, cât şi pentru anul următor de la 4% la 3,8%, ca urmare a cererii de consum mai slabe şi a încetinirii înregistrate de mai multe economii emergente importante, arată date publicate de instituţie pentru actualizarea estimărilor din raportul World Economic Outlook din aprilie.

Sursă: www.thetimes.co.uk
Sursă: www.thetimes.co.uk

„Creşterea economică este estimată să rămână redusă, la uşor peste 3% anul acesta, acelaşi nivel ca anul trecut. Este mai puţin decât anticipam în aprilie, în mare parte din cauza cererii apreciabil mai slabe şi a încetinirii în mai multe din economiile emergente importante, precum şi din cauza recesiunii mai pronunţate din zona euro”, se arată în raport.

Estimările privind Europa Centrală şi de Est au fost menţinute la nivelul din aprilie, de 2,2% pentru acest an şi de 2,8% pentru următorul.

Fondul a înrăutăţit estimarea pentru economiile avansate cu 0,1 puncte procentuale pentru anul acest şi cu 0,2 puncte pentru anul următor, la 1,2%, respectiv 2,1%. În cazul celor emergente, revizuirea negativă s-a situat la 0,3 puncte procentuale atât pentru anul în curs cât şi pentru 2014. Astfel, în 2013 economiile emergente ar urma să înregistreze o creştere de 5%, urmată de 5,4% anul următor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.