MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb, Balanta de Plati & Politica Valutara, Piata Valutara

China a permis o depreciere istorică a yuan-ului ca răspuns la creșterea tarifelor anunțată de președintele Trump

USA vs China

China şi-a controlat moneda în mod istoric și a permis yuan-ului să scadă la cel mai mic nivel din ultimul deceniu. Yuanul se tranzacţiona la o paritate de 7 faţă de dolarul american, ceea ce face produsele chinezeşti mai ieftine.  Specialiștii consideră deprecierea un răspuns al Beijingului la creșterea tarifelor anunțată de președintele Trump, conform News.ro.

Bursele mondiale, în special cele americane, au scăzut rapid după ce preşedintele american Donald Trump a anunțat că vrea să impună noi tarife de 10% pe încă o suită de bunuri chinezeşti de 300 de miliarde de dolari, potrivit CNBC, informează ZF.

Indicele industrial Dow Jones a scăzut cu peste 520 de puncte la ora relatării acestei ştiri, în timp ce indicele S&P 500 a înregistrat o scădere de 2%. Indicele de tehnologie Nasdaq a scăzut cu 2,6%, înregistrând scăderi pentru a şasea şedinţă consecutivă – cel mai lung şir de scăderi din sfârşitul lui 2016 şi până în prezent. De asemenea, şi indicele S&P 500 se îndreaptă spre a şasea zi consecutivă de pierderi. Per total, cei mai mari indici bursieri americani au scăzut cu peste 5% de la maximele record înregistrate luna trecută.

Bitcoinul a crescut, ajungând la aproape $12.000., conform the Wall Street Journal.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.