INTERNATIONAL, Sanatate & Farma

Cea mai mare ameninţare pentru medicină. Aproape un milion de oameni mor anual din cauza unui obicei pe care îl are şi unul din doi români

Toate cele 193 de state membre ONU, inclusiv România, vor semna o declaraţie comună prin care se angajează să lupte împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, care ucid în medie 700.000 de oameni anual, conform Mediafax.

”E ironic cum un lucru atât de mic poate cauza o ameninţare atât de mare. Dar e o problemă globală de sănătate care are nevoie de un răspuns global”, a declarat Jeffrey LeJeune, profesor la Universitatea Ohio, în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Guardian scrie că cele 193 de state membre ONU au decis miercuri srp_ONU_logo1-300x300.jpgă semneze o declaraţie prin care se angajează să lupte împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, problemă pe care sursa citată o numeşte ”cea mai mare ameninţare din medicina actuală”.

Deşi datele arată că 700.000 de oameni mor anual din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice, Guardian scrie că cifra ar putea fi, de fapt, mult mai mare, deoarece nu există un sistem de monitorizare globală a numărului victimelor şi deoarece unor decese cauzate de bacteriile rezistente la medicamente le sunt atribuite alte cauze.

Guardian scrie că cercetătorii au avertizat de acum zeci de ani asupra acestei probleme, când companiile farmaceutice au început producţia industrială de antibiotice. În ultimii ani, mai multe studii au crescut gradul de conştientizare a acestei probleme, iar acum ONU oferă în premieră un răspuns global.

Sursa notează că, în doi ani, agenţiile ONU îi vor transmite Secretarului general al Naţiunilor Unite, post ocupat în prezent de sud-coreeanul Ban Ki-moon, un ”update” cu privire la rezultatele luptei împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.