Politica cu impact economic, INTERNATIONAL, Buget & Finantare Deficit, Treasury-Bonds & Bills

Argentina, în pragul unei noi crize financiare

Argentina a intrat pentru a opta oară în incapacitate de plată a datoriilor externe în valoare de peste 100 de miliarde de dolari, potrivit agenţiei de rating financiar Standard&Poor, scrie Ziarul Financiar.

Sursa – Wall Street Journal

Oficialii de la Buenos Aires au anunţat că intenţionează să amâne cu până la şase luni plata unor titluri de stat pe termen lung, în valoare de 7 miliarde de dolari, în timp ce guvernul face mari eforturi de a impune o „reprofilare voluntară” a datoriei de 50 de miliarde de dolari, deţinută în mare parte de investitorii străini.

Guvernul argentinian a mai anunţat că întârzie rambursarea a 44 miliarde de dolari, bani împrumutaţi de stat de la FMI.

Această criză a apărut după ce guvernul Mauricio Macri a eşuat în a vinde obligaţiuni pe termen scurt, guvernul rămânând fără banii necesari pentru rambursările ulterioare. Numai în acest an, Argentina ar trebui să ramburseze aproape 30 miliarde de dolari.

După anunţul agenţiei de rating, 58 de pesos se tranzacţionau pentru un dolar, iar obligaţiunile argentiniene- care vor ajunge la maturitate în 2021 au scăzut la un preţ de 46,6 dolari, fapt pentru care randamentul obligaţiunilor a ajuns la un nivel de 64%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.