INTERNATIONAL

Acord între Elveţia și SUA privind evaziunea fiscală prin care se impun amenzi grele băncilor elvețiene

Elveţia a semnat un acord cu Statele Unite prin care reglează problema evaziunii fiscale şi care prevede amenzi de până la 50% din fondurile nedeclarate pentru băncile elvețiene care facilitează nedeclararea fondurilor depuse de către americani.

Sursă: www.bloomberg.com
Sursă: www.bloomberg.com

Potrivit Asociaţiei Bancherilor Elveţieni, băncile trebuie să verifice dacă între clienţii lor se află americani cu conturi nedeclarate şi să semnaleze cazurile la Washington, iar în cazul în care băncile elveţiene nu doresc să ia parte la acest program, ele vor fi supuse unor acuzaţii penale în SUA.

Într-un comunicat al Ministerului elveţian de Finanţe se arată că băncile vor suporta amenzi echivalente cu 20% din fondurile americane nedeclarate deţinute la 1 august 2008, ele vor urca la 30% pentru conturile nedeclarate deschise între această dată şi februarie 2009 şi vor ajunge la 50% în cazul celor constituite ulterior.

„Amenzile prevăzute sunt la limita acceptabilităţii juridice şi a suportabilităţii economice”, a indicat Asociaţia Bancherilor Elveţieni, care recunoaşte totuşi că acordul este singura soluţie pentru rezolvarea definitivă a problemelor juridice cu Statele Unite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.