Agricultura & Agro-Food, INTERNATIONAL, Piata de Capital - BVB

AB InBev ratează cel mai mare IPO din an datorită cererii reduse

Veniturile totale ale producătorului de bere AB InBev au crescut până la 13,9 miliarde dolari în al doilea trimestru 2019, versus 13,8 miliarde dolari în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul a avansat până la 2,8 miliarde dolari, de la 2,2 miliarde dolari, conform Financial Times.

Sursa: Pinterest

Cel mai mare fabricant de bere din lume, Anheuser-Busch InBev, a renunțat să mai vândă cele 9,8 miliarde de dolari în acțiuni din afacerea sa din Asia, după ce apetitul slab al investitorilor datorat prețurilor ridicate declarate a stricat ceea ce ar fi fost cea mai mare ofertă publică inițială a anului.

AB InBev a căutat să vândă un pachet minoritar în Budweiser APAC – care comercializează 50 de mărci, inclusiv Budweiser și Stella Artois în China, Australia, Coreea de Sud și Vietnam.

Listarea a fost crucială pentru eforturile AB InBev de a repara bilanțul său după o razie de achiziții care au dus la creșterea datoriei sale la peste 100 de miliarde de dolari.

AB InBev dorea să listeze 1,6 miliarde de acțiuni într-o tranzacție care ar fi evaluat afacerea undeva între 54,2 de miliarde și 63,7 de miliarde de dolari.

Unitatea din Asia, denumită Budweiser APAC, include o afacere cu creștere rapidă în China, precum și una mai matură și mai profitabilă în Australia și Coreea de Sud. Acesta din urmă a generat aproape două treimi din veniturile de anul trecut de 8,5 miliarde de dolari și puțin peste jumătate din câștiguri înainte de dobândă, impozit, depreciere și amortizare de 2,8 miliarde de dolari, potrivit înregistrării IPO.

Însă, este de așteptat ca China să fie principalul motor de creștere, întrucât clasa mijlocie aflată în plină creștere tranzacționează de la brandurile de bere locale la cele străine, cum ar fi Budweiser, care sunt poziționate ca mărci premium.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.