STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Intel cumpără producătorul de cipuri Altera pentru 16,7 mld. dolari

Intel, cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial, a convenit preluarea companiei rivale Altera, pentru 16,7 miliarde dolari, pentru a compensa declinul cererii în industria PC-urilor prin extinderea pe segmentul cipurilor destinate centrelor de date, care asigură marje mai mari de profit, potrivit Mediafax.

intel-2Intel va putea prin această achiziţie, cea mai mare din istoria sa, să unifice operaţiunile în domeniul procesoanelor cu producţia de cipuri programabile, utilizate, printre altele, la accelerarea căutărilor pe web, transmite Reuters.

Preţul oferit pentru Altera, companie cu sediul în San Jose, California, este de nouă ori veniturile anticipate, potrivit datelor Thomson Reuters.

„Pare un preţ foarte mare. Cel mai recent caz pe care mi-l amintesc, de o mărime apropiată, a fost preluarea NetLogic de către Broadcom, în care preţul a fost de opt ori veniturile anticipate şi nu s-a sfârşit prea bine pentru Broadcom”, a spus Kevin Cassidy, analist la Stifel, Nicolaus & Co.

Integrarea Altera în Intel va crea o nouă clasă de produse care va conferi clienţilor îmbunătăţirea semnificativă a performanţelor, costuri mai mici şi mai multă flexibilitate, a spus directorul financiar al Intel, Stacy Smith.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.