STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL

Băncile din Elveţia vor coopera cu SUA pentru rezolvarea disputelor privind facilitarea evaziunii fiscale

Guvernul elveţian a adoptat un plan de soluţionare a disputelor dintre bănci şi autorităţile fiscale din SUA pe tema evaziunii fiscale, prin care instituţiile de credit din Elveţia să poată coopera cu Fiscul pentru anchetarea clienţilor aflaţi sub suspiciune,  potrivit Wall Street Journal (WSJ), care citează un comunicat al executivului din Elveţia.

Sursă: www.nydailynews.com
Sursă: www.nydailynews.com

Băncile nu vor putea transfera către autorităţile din Statele Unite informaţii privind clienţii americani, dar vor putea oferi date privind conturile transferate către alte instituţii de credit, precum şi detalii legate de activitatea angajaţilor, avocaţilor şi contabililor. Planul presupune protecţie juridică pentru angajaţii băncilor şi alte părţi implicate.

Numeroase bănci elveţiene, printre care Credit Suisse şi Julius Baer, sunt investigate în SUA şi colaborează cu anchetatorii. UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a încheiat în 2009 un acord cu Departamentul Justiţiei din SUA pentru a evita urmărirea penală, plătind o amendă de 780 milioane de dolari pentru că a facilitat evitarea plăţii taxelor în favoarea clienţilor americani.

Wegelin & Co., cea mai veche bancă din Elveţia, a pledat „vinovat” în acest an într-un tribunal din New York la acuzaţii de facilitare a evaziunii fiscale. Instituţia şi-a încetat activitatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.