STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, P.I.B. & STATISTICI, Constructii & Imobiliare

INS: Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în primele șapte luni din 2017

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele șapte luni din 2017 faţă de perioada similară din 2016 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 5,7%, respectiv cu 8,1%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS), informeaza Mediafax.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total ca serie brută, cu 5,7%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 16,9%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,7%. Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 81,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 18,1%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,4%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 69,2%.

În iulie 2017 comparativ cu iunie 2017, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 2,8%, creştere evidenţiată la următoarele elemente de structură: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 4,3%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 17,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 18,1%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,8%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,5%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 5,4%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 18,4%, la construcţiile inginereşti cu 4,3% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,0%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.