STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, P.I.B. & STATISTICI

INS: Producția industrială a crescut în primul trimestru cu 7,3%

Producţia industrială a fost mai mare cu 7,3% ca serie brută, respectiv cu 6,7%, ca serie ajustată în primul trimestru din 2017, comparativ cu trimestrul similar de anul trecut, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS), informeaza Mediafax.

În primele trei luni din 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 7,3%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+7,9%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,9%). Industria extractivă a scăzut cu 3,5%, precizează INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primul trimestru din 2017, comparativ cu primul trimestru din 2016, a crescut cu 6,7%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+6,7%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,4%). Industria extractivă a scăzut cu 5,1%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.