STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, P.I.B. & STATISTICI

INS: Producția industrială a crescut cu 7,7% în primele 9 luni, dar a scăzut ușor în septembrie

În perioada ianuarie-septembrie 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, producţia industrială a fost mai mare cu 7,7% ca serie brută, respectiv cu 8,7%, ca serie ajustată sezonier, arată datele comunicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

În primele 9 luni din acest an, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 7,7%, ca efect al creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+8,3%), industria extractivă (+5,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,8%).

Potrivit INS, în luna septembrie 2017, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 16,5% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 4,2% ca serie brută şi cu 7,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.