STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, P.I.B. & STATISTICI, Politica Monetara & Inflatia

INS: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 4,1% în august 2017 faţă de august 2016

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7% în luna august 2017 comparativ cu luna iulie 2017 și cu 4,1% față de luna august 2016, potrivit datelor publicate, marți, de Institutul Naţional de Statistică (INS), informeaza Mediafax.
În luna august 2017, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cele mai mari creșteri ale prețurilor s-au înregistrat în industria energetică (4,9%) și în industria bunurilor intermediare (4,4%). Preţurilor au crescut cu 3,5% în industria bunurilor de capital, cu 3,8% în industria bunurilor de folosință îndelungată și cu 3,4% în industria bunurilor de uz curent.
Potrivit INS, prețurile în industria extractivă au crescut cu 4,9% în august 2017 față de august 2016. Cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în domeniul extracţiei petrolului brut şi a gazelor naturale (6,4%).
Prețurile din industria prelucrătoare au crescut cu 4,5%, în august 2017, comparativ cu aceeași lună a anului trecut și cu 0,6% față de luna iulie.
În luna august, prețurile producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au crescut cu 2,3%, comparativ cu luna similară a anului trecut și cu 1,9%, față de luna iulie.
Prețurile din domeniul distribuției apei, salubrizării, gestionării deșeurilor și activităților de decontaminare au crescut, în august, cu 0,1% față de luna anterioară și cu 0,5% față de august 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.