STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica, Politica Monetara & Inflatia

INS: Prețurile în industrie și servicii vor crește în perioada octombrie – decembrie 2017

Prețurile în industrie, servicii și vânzare cu amănuntul vor crește moderat, precum și activitatea din aceste domenii, în perioada octombrie – decembrie 2017, potrivit tendințelor economice publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS), informeaza Mediafax.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna octombrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se estimează o tendinţă de creștere accentuată (sold conjunctural +50%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendință de scădere (sold conjunctural -24%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creșterea moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.