STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity, Start-Upuri

UiPath atinge valoarea de 3 miliarde dolari, după o nouă rundă de finanțare

Inorogul/Unicornul român UiPath, specializat în automatizarea proceselor robotizate, a atins o valoare de 3 miliarde USD după ce a obținut 225 milioane dolari de la Sequoia Capital și CapitalG, două dintre cele mai mari fonduri de capital de risc din S.U.A., conform unui anunț oficial al companiei, publicat marți.

Noua finanțare vine la doar șase luni după ce compania a anunțat o evaluare de 1,1 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Accel Partners, un alt nume important în industria de capital de risc. Accel a participat, de asemenea, la noua rundă de finanțare. UiPath, fondată de antreprenorul român Daniel Dines într-un apartament din București în 2005, este, în prezent, liderul sectorului de automatizare a proceselor robotizate, una dintre întreprinderile cu cea mai rapidă creștere din industria tehnologică.

În prezent, compania are peste 1.800 de clienți globali și a adăugat în portofoliul său șase noi clienți în fiecare zi. Compania intenționează să utilizeze noua finanțare pentru a accelera în continuare dezvoltarea de produse și parteneriate și pentru a investi în alte companii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.