Industrie Prelucratoare, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Auto

Volkswagen investește 8 miliarde de euro în noua sa divizie unificată de IT- Car.Software

Sursa: https://www.autoevolution.com

Volkswagen AG își grupează operațiunile software cu un plan de investiții de aproximativ 8 miliarde de euro (9 miliarde de dolari) în următorii trei-cinci ani, un alt pas în pivotarea către mașinile electrice și conectate, care anunță schimbări masive pentru întreaga industrie, conform Bloomberg.

Unificarea unităților IT fragmentate VW va spori eficiența, întrucât cel mai mare producător auto din lume augmentează distribuirea pieselor și tehnologiei cheie spre 12 mărci de automobile.

Producătorul a prezentat un plan de reunire a aproximativ 5.000 de experți digitali într-o singură unitate care va dezvolta „vw.os”, un sistem de operare software uniform pentru toate modelele noi, care va fi lansat începând de anul viitor.

Software-ul poate fi utilizat pe mașinile electrice, hibride, precum și pentru motoare cu combustie. Odată cu crearea unității Car.Software, dezvoltarea tehnologică internă a companiei Volkswagen va crește la cel puțin 60% până în 2025 față de mai puțin de 10% acum.

Primul vehicul bazat pe vw.os este modelul electric ID.3 hatchback VW dezvăluit la Frankfurt recent. Producția începe în noiembrie 2019, iar vehiculele vor ajunge în showroom-uri anul viitor. Din 2025, toate modelele noi vor folosi sistemul.

În prezent, până la 70 de unități de control cu software de operare de la 200 de furnizori diferiți trebuie să fie integrate în vehicule marca VW, care devin și mai complexe prin utilizarea de sisteme diferite pentru funcții similare, precum infotainment și navigare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.