STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb, Auto

UE, Japonia și Statele Unite, cei mai mari exportatori de vehicule cu motor din lume în 2016

Uniunea Europeană a fost cel mai mare exportator de vehicule cu motor din lume (către țări din afara Uniunii Europene), exporturile totale valorând 192 de miliarde de euro, urmată de Japonia (127 de miliarde de euro) și Statele Unite (109 miliarde de euro) în 2016, potrivit unui raport Eurostat, informeaza Mediafax.

De cealaltă parte, Statele Unite au fost cel mai mare importator de vehicule cu motor din lume (254 de miliarde de euro), în fața Uniunii Europene (77 de miliarde de euro) și a Chinei (64 de miliarde de euro).

Statele Unite au fost cea mai mare piață pentru exporturile de vehicule cu motor ale Uniunii Europene (25% din totalul exporturilor de vehicule cu motor ale UE). China a fost a doua piață de export pentru vehiculele cu motor din UE (16%), urmată de Turcia (7%), Elveția și Japonia (5%).

Vehiculele cu motor importate de UE, în 2016, au venit, în cea mai mare parte, din Turcia (20% din totalul importurilor de vehicule cu motor ale UE), Japonia (19%), Statele Unite (14%), Coreea de Sud (10%) și China (8%).

Industria vehiculelor cu motor include mașini de pasageri, camioane, tractoare, motociclete, rulote, componente și accesorii pentru vehiculele cu motor.

Exporturile și importurile au legătură cu țara în care a fost produs vehiculul și nu cu originea companiei, se precizează în raportul Eurostat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.