PIETE FINANCIARE, Industrie Prelucratoare, Piata de Capital - BVB, Auto

Tesla: una dintre cele mai controversate evaluari a valorii si miscarii de piata a unei companii

La cele 60 de miliarde de dolari, Tesla este evaluata la un pret / capitalizare bursiera cu 20% mai mare decat General Motors si la peste 50% mai mult decat Ford.

Tweet-ul lui Elon Musk in legatura cu intentia sa de a re-privatiza compania – de a o scoate de pe Bursa de Valori, apreciind valoarea actiunilor la 420 de dolari (cu 20% mai mult decat valoarea actuala), a facut ca valoarea actiunilor sa sara cu 11% inainte de a reveni la valoarea initiala.

Conform Wall Street Journal, Tesla si-a dublat pierderile pe trimestrul doi, la 717,5 milioane de dolari, de la 336,4 milioane cat au fost in trimestrul doi din 2017, dar a reusit sa cheltuie mai putin, pe fondul vanzarilor in crestere ale Modelului 3, terminand trimestrul cu 2,2 miliarde de dolari in conturi – ceea ce a mai eliberat din presiunea pe CEO-ul Elon Musk. Desi este al saptelea trimestru consecutiv cu pierdere, analistii asteapta ca in urmatoarele doua trimestre Tesla sa aibaprofit si un cashflow pozitiv.

Momentan, investitorii nu par dispusi sa depaseasca 360 de dolari pe actiune, ceea ce a dus la o speculatie pe termen scurt istorica, conform Washington Post.

Sursa: www.bloomberg.com

Musk a lasat sa inteleaga ca cheia acestei afaceri se afla in discutiile pe care le-a avut cu Arabia Saudita, care este interesata sa isi diversifice portofoliul energetic.

Conform BBC UK, actiunile Tesla au scazut cu 4% dupa ce au fost auzite zvonuri ca autoritatile SUA urmeaza sa analizeze intentiile companiei de privatizare.

Tweet-ul lui Musk e posibil sa contravina legilor SUA legate de titluri de valoare daca se dovedesc a nu fi adevarate. Insa, daca planul inainteaza, va fi afacerea secolului, evaluand compania la 80 de miliarde de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.