Industrie Prelucratoare

Rombat Bistrița a finalizat o nouă secţie printr-o investiție de 17 milioane de euro

Producătorul de acumulatori auto Rombat Bistrița, controlat de grupul sud-african Metair, a finalizat o nouă secție printr-o investiție de 17 milioane de euro. Astfel, capacitatea de producţie a Rombat ajunge la 3,3 milioane de baterii şi creează 108 noi locuri de muncă, alături de cele 600 deja existente. 

Sursă: adevarul.ro
Sursă: adevarul.ro

Premierul Victor Ponta a fost prezent la inaugurarea sa, sâmbătă, la Bistrița, el dezvelind şi o plachetă inaugurală pe care scria „Această capacitate de producţie a fost inaugurată la data de 28 septembrie 2013 în prezenţa primului-ministru al României, domnul Victor Ponta”.

„Evident că sunt bucuros că unul dintre campionii României din punct de vedere economic, Dacia Renault, se aprovizionează şi are încredere în Rombat, la fel cum sunt bucuros că Rombat exportă în UE şi în afara UE producţia actuală. … Pentru mine e o mare mândrie că Rombat e apreciat de clienţii săi, voi sprijini cu tot ce ţine de Guvern dezvoltarea unor companii aşa cum este Rombat”, a declarat Victor Ponta.

Noua secție are o capacitate de 700.000 de baterii şi poate produce atât baterii pentru maşini cu tehnologie Start/Stop (care permite ca motorul maşinii să se oprească atunci când roţile nu se mai învârt şi să repornească automat la cuplarea ambreiajului), cât şi baterii convenţionale.

Începând cu anul 1999, Rombat a derulat nouă mari proiecte de investiţii de aproape 27 de milioane de euro, 11 milioane din fonduri guvernamentale şi europene.

Grupul Metair, care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei, predominant în industria auto, a preluat Rombat în primăvara anului trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.