MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Auto

România a urcat pe locul 8 în Uniunea Europeana la producția de autoturisme în 2018, după o creștere cu 30% a unităților livrate

România s-a clasat anul trecut pe locul 8 la productia de autoturisme in Uniunea Europeana, peste Polonia si Ungaria, dar inca mult in urma Slovaciei si Cehiei.

Potrivit raportului ACEA pentru industria auto europeana, citat de Hotnews, Japonia si Turcia sunt pietele de unde UE importa cele mai multe masini, in timp ce SUA și China sunt principalele destinatii de export. La autobuze si vehicule comerciale, Turcia este principala tara care exporta in UE.

Raportul ACEA pe 2018 arata ca in UE s-au produs anul trecut 16,1 milioane de autoturisme, iar România este pe locul opt, cu 471.000 unitati – crestere de 30% fata de anul precedent datorata primului an de productie EcoSport la Ford Craiova, dar si cererii tot mai mari pentru Dacia Duster.

Germania este cel mai mare producator, cu 4,9 milioane masini, iar Spania este pe locul doi, cu 2,1 milioane. Pe locul al treilea se afla Franta, iar pe patru Marea Britanie.

Cehia se afla pe locul pe cinci, cu un record de peste 1,4 milioane mașini, iar Ungaria si Polonia au cunoscut o scadere a productiei, ajungand pe locurile noua, respectiv zece.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.