ANALIZE SECTORIALE, Industrie Prelucratoare, Auto

Model 3 al Tesla devine unul dintre cele mai bine vândute sedanuri din America

Pentru prima dată în istorie, un vehicul electric depășește la vânzări TOATE mașinile de pe piață, mai puțin o mână de modele de la Toyota și Honda, informează Bloomberg.

Inițial a fost cea mai bine vândută mașină electrică din America. Apoi a devenit cea mai bine vândută mașină de lux. Acum, în ciuda tuturor pariurilor, Modelul 3 al Tesla Inc. devine unul dintre cele mai vândute sedanuri din America, punct.

Producătorii de mașini au raportat recent totalul vânzărilor lunare și trimestriale. Pentru cele trei luni care s-au încheiat în luna septembrie, Tesla a livrat mai multe Model 3 decât toate, cu excepția celor patru sedanuri de top vândute în S.U.A., indiferent de dimensiune sau preț.

Tesla ajunge în Top 10 din SUA

Este un clasament imperfect pentru că Tesla nu a prezentat defalcat vânzările pe țări, iar Model 3 a inclus unele livrări către clienți din Canada.

Iar ascensiunea vine într-un moment în care americanii preferă crossover-urile, SUV-urile și camioanele într-o proporție tot mai mare. Cu toate acestea, performanța în al treilea trimestru a fost fără precedent pentru o mașină electrică și o întorsătură remarcabilă pentru Tesla, care s-a luptat o mare parte a anului trecut pentru a produce în masă sedanul.

Competitorii Tesla simt efectul. Vânzările Mercedes-Benz C-Class, cel mai bine vândut sedan de lux din S.U.A., au scăzut cu 24% în august și au scăzut cu 28% pentru tot anul în septembrie.

Brand-ul omonim al BMW AG abia a reușit o creștere luna trecută, pe baza crossover-ului X3. „Tesla își crește volumele și face presiuni asupra acelui segment de piață”, a declarat Bernhard Kuhnt, directorul executiv al BMW North America. „În acel mediu, sunt foarte, foarte încântat să spun că am fost sus”.

BMW a dezvăluit, la salonul auto de la Paris, o versiune revigorată a remarcabilului sedan Seria 3. Următorul său vehicul electric cu acumulator, iX3, nu va fi gata până în 2020. Până atunci, mărcile Mercedes de la Daimler AG și Audi și Porsche ale Volkswagen AG ar trebui să prezinte o serie de concurenți electrici. Jaguar intenționează să înceapă să livreze I-Pace clienților din S.U.A. în noiembrie.

Nu este clar dacă vreuna dintre aceste oferte va fi suficient de atractivă pentru a pune pe fugă mașinile cu combustie internă.

Deocamdată, Tesla este prima și singura mașină electrică ce a pătruns în clasamentele dominate de producătorii japonezi și coreeni. Și o face la un preț mai mare decât alte mașini de pe piață.

Cele mai scumpe versiuni ale Model 3 sunt în prezent cele mai populare, cu un preț mediu de vânzare apropiat de 60.000 de dolari. Tesla declară că versiunile mai ieftine, începând cu 35.000 de dolari – concepute pentru a atrage un grup mai larg de cumpărători – ar putea să apară la sfârșitul anului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.