STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, P.I.B. & STATISTICI

INS: Producția industrială a crescut cu 1,7% în anul 2016, față de 2015

Producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 1,7% în anul 2016, comparativ cu 2015, aceasta crescând atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată, cu peste 3%, în luna decembrie din 2016, comparativ cu aceeași lună din anul precedent, potrivit Institutului Național de Statistică (INS), informeaza Mediafax.

În anul 2016, comparativ cu 2015, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 1,7%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+2,6%). Industria extractivă a scăzut cu 15,8%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

Potrivit INS, în luna decembrie 2016, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 13,3%, ca efect al scăderii industriei prelucratoare (-15,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat și industria extractivă au crescut cu 8,2%, respectiv cu 1,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna precedentă cu 1,6%, datorită creșterilor înregistrate în cele trei sectoare industriale, astfel: industria extractivă (+1,4%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică (+1,3%) și industria prelucrătoare (+0,4%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,6%, datorită creșterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,7%) și industriei prelucratoare (+3,7%). Industria extractivă a scăzut cu 8,3%, precizează INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9% ca efect al creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,4%) și al industriei prelucratoare (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 7,3%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.