MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Daimler a început la Sebeş producţia noilor cutii de viteză 8G pentru Mercedes – investiţie de 250 de milioane de euro

Daimler prin divizia sa locală Star Assembly a început la Sebeş – judetul Alba – producţia noilor cutii de viteză 8G pentru Mercedes. Investiţia totală a fost de 250 de milioane de euro şi asigură 500 de noi locuri de muncă, scrie ziarul Adevărul.

Fabrica din Sebeş este singura capacitate de producţie Daimler din lume care va produce acest timp de cutie de viteză. Acestea vor ajunge de aici în fabricile de producţie autoturisme Mercedes din China, Mexic, SUA, Germania şi Finlanda.

Cutia de viteze a fost creată pentru un cuplu de până la 520 Nm. În comparaţie cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteză suplimentare, care creşte uşurinţa în schimbarea vitezelor şi oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul în cei mai buni parametri de funcţionare posibili. În acelaşi timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare şi, la viteze constante pe şosea, de exemplu, rotaţiile pe minut scad, crescând eficienţa şi atenuând zgomotul.Grupul german Daimler era in anul 2017 al doilea mare exportator din România după Dacia şi în top zece companii după cifra de afaceri. Compania Star Assembly, filiala din Sebeş a Daimler, a avut o cifră de afaceri de 7,3 miliarde lei în 2017 şi un profit net de 246 milioane lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.