Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Arctic Gaesti, afaceri de 351 mil. euro in 2015

arcticArctic Gaesti, cel mai mare producator de electrocasnice din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 351 milioane de euro, in crestere cu 3% in moneda europeana fata de 2014, potrivit calculelor ZF.

In prezent, Arctic are peste 3.000 de angajati in Romania si este cea mai mare companie din judetul Dambovita, dar si cel mai mare angajator. Unitatea din Gaesti tine in spate circa 15% din business-ul realizat la nivelul intregului judet.

Grupul turc Arcelik, actionarul Arctic, a aprobat la jumatatea lunii februarie construirea celei de-a doua fabrici din Romania, tot in judetul Dambovita, in urma unei investitii de 105 milioane de euro, printre cele mai mari proiecte de la zero din economia locala, in ultimii ani.

Pentru acest proiect, Arctic va primi si un ajutor de stat de 37,5 milioane de euro, potrivit datelor companiei. Pe schema de sprijin, prin care producatorul de electrocasnice solicita ajutor de stat, guvernul a cerut saptamana trecuta o majorare cu 45 milioane de euro a plafonului, motivand numarul in crestere de investitori mari care vor sa construiasca unitati de productie in Romania.

Initial, schema avea un buget de investitii de 100 milioane de euro. Anul trecut, noua companii au primit unda verde din partea statului pentru proiecte de investitii mari, in valoare eligibila de aproape 900 milioane de lei, care ar trebui sa genereze in urmatorii ani crearea a 3.332 de locuri de munca, potrivit ZF. Bosch, Sonaca, Airbus, Leoni Wiring Systems sau Timken sunt printre companiile care mizeaza pe productia „made in Romania”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.