STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Începerea lucrărilor la o super-navă de un miliard de dolari, construită în România, pentru Australia

Vasul plutitor a fost comandat de Australia pentru a fi folosită la cercetare antarctică. Constructorii de nave români au îndeplinit, zilele trecute, ceremonialul special al punerii chilei, prilej cu care la baza acesteia a fost încastrată, potrivit unui misterios ritual marinăresc, o monedă olandeză din argint veche de la 1642.

Moment special, la sfârşitul săptămânii trecute, la Şantierul Naval „Damen” din Galaţi. Constructorii de vapoare au îndeplinit ceremonialul special al punerii chilei (cu o simbolistică similară cu piatra de temelie a unei clădiri) pentru o navă de excepţie care a fost comandată de statul australian pentru divizia specială de cercetări antarctice şi care va costa, complet echipată, circa un miliard de dolari SUA.

Mai precis, Damen construieşte nava pentru Serco Defense, în numele Departamentului Australian pentru Mediu şi Energie, care asigură finanţarea în întregime. Damen Schelde Naval Shipbuilding din Olanda este responsabil pentru inginerie şi management de proiect, iar Dame Shipyards Galaţi va efectua construcţia, echiparea pentru navigaţie şi facilităţile standard.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.