STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb, Banci & BNR

Inca trei banci isi fac intrarea in programul de finantare a comertului exterior

World BankIFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, negociaza cu inca trei banci ce au decis sa faca parte din programul de trade finance.

La acest program s-au afiliat, pana in prezent, Bancpost, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, UniCredit Tiriac Bank si Garanti Bank.

„Discutam cu trei alte banci care si-au exprimat dorinta de a face parte din Global Trade Finance Program (GTFP). De asemenea, maturitatile pentru care IFC poate oferi garantii in cadrul tranzactiilor de import-export sunt mult mai extinse, putand vorbi acum de trei ani, iar in cazuri exceptionale (in functie de tipul bunurilor importate/expor­tate) chiar si de cinci ani”, a declarat pentru ZF Ana-Maria Mihaescu, sefa misiunii IFC in Romania si in alte sase tari.

Programul de trade finance s-a dezvoltat rapid in regiune, iar in Romania, la sfarsitul acestui an fiscal, care pentru IFC inseamna luna iunie, institutia financiara estimeaza finantari, „commitment-uri” cumulate de 175 milioane de dolari, in cadrul GTFP.

IFC a lansat facilitatea de trade finance la nivel international ca raspuns la criza, alaturi de fondul de capitalizare al bancilor, ambele fiind disponibile si pentru Romania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.