STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Finantari UE & Granturi

Inca 55 milioane euro disponibile in decembrie prin granturile SEE si norvegiene

Lansarea oficiala a granturilor SEE si norvegiene in Romania pentru perioada 2009-2014 a avut loc pe 29 octombrie 2013, realocandu-se 55 milioane de euro catre un nou program de finantare dedicat combaterii saraciei, respectiv pentru finantarea de proiecte in cadrul unor programe existente.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro
Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Domeniile vizate in programele existente sunt:

  • sanatate, pentru proiecte destinate maririi sanselor de supravietuire ale femeilor afectate de cancer, combaterea tuberculozei si evidenta persoanelor afectate de boli cronice
  • dezvoltarea societatii civile
  • energie regenerabila
  • copii si tineri aflati in situatii de risc
  • inovare verde in industrie

Cele 55 de milioane de euro provin din anularea a celor doua programe de finantare Captarea si stocarea carbonului si Sectorul maritim.

De asemeni,  10% din valoarea totala a asistentei nerambursabile va fi alocata proiectelor de imbunatatire a conditiilor sociale pentru populatia de etnie roma.

„Incluziunea sociala a populatiei roma este una dintre prioritatile granturilor. Statele europene, inclusiv Norvegia, si-au asumat responsabilitatea de a combate excluziunea sociala si discriminarea romilor in Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia”, a declarat Tovik Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei la Bucuresti.

In perioada 2009-2014, Romania beneficiaza de o asistenta financiara nerambursabila de 306 milioane de euro, suma de 3 ori mai mare decat cea disponibila pentru perioada anterioara, conform memorandumurilor de intelegere incheiate in 2012 cu guvernele statelor Norvegia, Islanda si Liechtenstein pentru implementarea Mecanismului Financiar Norvegian si Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.