STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget

În viitor, gropile ar putea fi reparate de drone care imprimă asfalt

Cercetătorii din Marea Britanie au propus o abordare neortodoxă a reparațiilor de gropi în care camerele dotate cu tehnologie de recunoaștere a imaginii scanează constant străzile pentru a descoperi defecte, pentru a trimite o dronă la locul respectiv și apoi utilizează o imprimantă 3D de la bord pentru a repara gaura cu asfalt, conform DigitalTrends.com.

În cazul gropilor, ceea ce începe ca mici fisuri de dimensiuni ale monedelor pe șosea poate crește rapid în mărime ca urmare a vremii și a activității repetate a vehiculelor. Prin utilizarea tehnologiei inteligente, cercetătorii cred că pot fi rezolvate în stadiu incipient, pentru a evita problemele ulterioare. Până în prezent, cercetătorii de la University College din Londra au construit cu succes un extruder de asfalt, care a fost apoi montat pe un vehicul hibrid de teren al Universității din Leeds pentru transport. Este capabil să extrudeze asfalt cu precizie de 1 milimetru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.