STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Turism

În prezent pe piață mai funcționează legal 1854 de agenții de turism

Romania_Turism2014În prezent pe piață funcționează legal 1854 de agenții de turism, care îndeplinesc cele trei condiții necesare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul ANAT.

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a retras licențele a 1.384 de agenții care nu au prezentat o poliță valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice.

În fapt, este vorba de 1290 de agenții, restul până la 1385 fiind oficii care funcționau în baza unor anexe la polițele încheiate de agențiile mamă, spun sursele citate.

Lista poate crea confuzie, într-o oarecare măsură, pentru că ANT nu a operat modificările venite de la agenții, de genul schimbărilor de sedii sau chiar a încetării funcționării unora, au adăugat sursele citate.

Pachtele turistice deja achiziționate de la agențiile rămase fără licență vor fi onorate, iar agențiile nu vor mai vinde vacanțe, au precizat sursele citate.

Pe rețelele sociale au apărut informații venite din partea unor agenții de turism care apar pe lista ANT dar care fie susțin că respectă prevederile legale, fie reclamă că nu au primit notificările ANT nici prima oară, în luna martie, nici a doua oară.

Un comunicat al ANT precizează că este interzisă, potrivit prevederilor legale, „desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”.

Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism, precum și cuprinsul primei notificări de intrare în legalitate apare pe site-ul www.turism.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.