STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

În perioada 9 – 20 septembrie se va derula Oferta Publică Inițială pentru 10% din acțiunile Nuclearelectrica

În perioada 9 – 20 septembrie se va derula Oferta Publică Inițială la Bursa de Valori Bucureşti pentru 10% din acțiunile Nuclearelectrica, operaţiune prin care compania poate atrage fonduri nete între 272,8 – 369,3 milioane lei, în funcţie de preţul ofertei, dacă toate acţiunile oferite sunt vândute,  se arată în prospectul de ofertă aprobat  de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Sursă: incomemagazine.ro
Sursă: incomemagazine.ro

În cadrul ofertei, Nuclearelectrica vrea să vândă 25,3 milioane de acţiuni noi, reprezentând 10% din capitalul social, la preţuri cuprinse între 11,2 lei/titlu şi 15 lei/titlu.

Oferta este structurată în trei tranşe:

  • 85% din acţiuni pentru investitorii instituţionali şi în funcţie de subscrierile de pe aceasta va fi determinat şi preţul la care vor fi vândute acţiunile. Investitorii instituţionali vor putea subscrie la orice preţ din intervalul 11,2 şi 15 lei/titlu.
  • 10% pentru investitorii care subscriu între 100 şi 15.000 de acţiuni (tranşa mică), beneficiind de un discount de 8% dacă plasează ordinele în primele trei zile ale ofertei, urmând ca din a patra zi a ofertei reducerea să fie de doar 3%.
  • 5% pentru investitorii de retail cu subscrieri peste 15.000 de titluri (tranşa mare), ei plătind acelaşi preţ cu cel stabilit în cazul investitorilor instituţionali

Micii investitori, inclusiv salariaţii companiei, vor putea plasa ordinele de subscriere la preţul maxim, de 15 lei/acţiune.

Investitorii instituţionali îşi vor putea retrage subscrierile în perioada ofertei, în timp ce ordinele plasate de investitorii de retail nu pot fi revocate.

Listarea Nuclearelectrica este intermediată de consorţiul format din firmele de brokeraj Swiss Capital şi BT Securities.

Înainte de listarea la Bursă, Nuclearelectrica va emite acţiuni noi, pentru majorarea capitalului cu 11,077%, din care 10% vor fi vândute la bursă, iar 1,077% vor putea fi cumpărate de Fondul Proprietatea, în baza dreptului de preferinţă.

În primele şase luni, Nuclearelectrica a înregistrat o cifră de afaceri de 930,5 milioane lei (212 milioane euro), în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut, şi un profit net de 213,2 milioane lei (48,5 milioane euro), de la pierderi de 33,7 milioane lei (7,6 milioane euro) din prima jumătate a anului trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.