STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL, Sanatate & Farma

În Ghana s-au lansat servicii de livrare de medicamente bazate pe drone

În cel mai ambițios proiect de acest fel din lume, se așteaptă să fie lansate 600 de zboruri pe zi și să se atingă cele mai îndepărtate zone ale țării. Numărul de beneficiari estimat se ridică la 12 milioane de persoane.

Sursa foto: Ghana Health Service

Livrările vor include vaccinuri, sânge si medicamente esențiale în 2.000 de centre medicale din zone greu accesibile.
Serviciul va opera din 4 centre de distribuție, fiecare deținând câte 30 de drone, proiectate de Zipline, o companie de robotică din California.

Președintele Ghanei, Nana Akufo-Addo, care a inaugurat noua rețea de drone, a spus la ceremonia de lansare că serviciul “reprezintă un pas major spre asigurarea accesului universal al tuturor cetățenilor țării la medicamente esențiale ce le pot salva viața.”

Noul serviciu cu drone a fost întâmpinat cu reticență. Criticii spuneau că prioritatea unei țări in care, conform BBC, 55 de ambulanțe deservesc 29 de milioane de locuitori, ar fi să se investească în îmbunătățirea facilităților existente, precum spitale sau ambulanțe.

Dar guvernul Ghanei a acordat companiei Zipline 12 milioane de dolari pentru a rula proiectul pentru 4 ani după ce acesta a fost aprobat cu 102 voturi pentru și 58 contra în Parlament.

Zipline a lansat pentru prima oară dronele sale în Rwanda în 2016, unde au realizat peste 13.000 de livrări. O treime din acestea au fost către pacienți în stare critică, când accesul la provizii medicale reprezenta diferența între viață și moarte.

Centrele medicale pot cere provizii prin intermediul SMS. Împachetarea și livrarea durează în medie 30 de minute. Fiecare dronă poate să care 1,8 kg de provizii ce sunt lansate cu ajutorul unei parașute când aceasta se află la o înălțime acceptabilă.

Inginerii companiei Zipline includ veterani ai industriei aerospațiale de la SpaceX și NASA.

În urma deschiderii celui de-al doilea centru de distribuție în Rwanda în 2018 și extinderii în Ghana, tehnologia serviciilor medicale livrate de drone deservește 22 de milioane de oameni în cele 2 țări.

Sursa: The Guardian

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.