STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Auto

Importurile de autoturisme second-hand în creştere cu 72% în iulie, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, importurile de autoturisme second-hand din luna iulie au crescut cu 72% față de perioada similară a anului trecut, cu un volum total de aproape 26.800 de unităţi, fiind cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Sursă: www.auto-business.ro
Sursă: www.auto-business.ro

Estimarea de luna trecută a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile arăta că ritmul de creştere al importurilor de automobile second-hand se va diminua odată cu intrarea în vigoare a timbrului de mediu în luna martie.

„Importurile de maşini second-hand cu greu pot fi temperate în România cu cât acestea nu sunt fiscalizate corespunzător. Dacă a crescut taxa pentru maşinile Euro 3 şi Euro 4, acum clienţii s-au orientat către Euro 1 şi 2, iar acest lucru se poate observa din statistici“, a spus Nicolae Sorescu, directorul grupului Rădăcini (dealeri ai Opel, Mazda, Citroën, Chevrolet și Suzuki).

În schimb, înmatriculările de mașini noi mențin tendința de scădere, diminuându-se în luna iulie cu 5% față de aceeași perioadă din 2012, la aproximativ 5.700 de mașini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.