STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Constructii & Imobiliare

Immofinanz transforma primul mall in fabrica: Leoni va produce cabluri in Armonia Arad

Armonia mallProducatorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems, parte a grupului german Leoni, va ocupa circa un sfert (7.000 metri patrati) din parcul industrial rezultat din reconfigurarea de catre Immofinanz a centrului comercial Armonia Arad.

Immofinanz a inchis in urma cu doi ani centrul comercial, cu o suprafata inchiriabila de 26.000 metri patrati, din cauza dificultatilor financiare de pe piata de retail din afara Capitalei, iar in locul acestuia grupul austriac dezvolta spatii industriale, sub brandul Log Center Arad.

Potrivit unor surse din piata imobiliara, citate de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield, producatorul german de cabluri a pre-inchiriat 7.000 de metri patrati din spatiile disponibile, scrie Mediafax, fara insa a primi confirmarea asupra informatiei de la Immofinanz. Proiectul este amplasat pe drumul european E68, care face legatura intre Szeged (Ungaria) si Brasov.

Leoni Wiring Systems, unul dintre cei mai mari producatori de cabluri de pe piata locala a anuntat, la inceputul lui iulie, ca va recruta in acest an 500 de oameni la fabrica din Arad, unde in prezent lucreaza aproximativ 5.300 de angajati. Astfel, pana la finalul anului, fabrica de cabluri auto Leoni din Arad s-ar putea apropia de pragul de 6.000 de angajati. In afara de unitatea din Arad, Leoni mai detine in Romania o fabrica de cablaje la Bistrita si una la Pitesti.

Grupul austriac Immofinanz are in Romania 89 de proprietati, adica 17 investitii finalizate, 11 in curs de dezvoltare si 61 de proiecte in curs de analiza, in valoare de 978,5 milioane de euro, echivalentul a 659,3 milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.