STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Constructii & Imobiliare

Immofinanz incepe extinderea proiectului IRIDE din Pipera

Immofinanz siglaGrupul austriac Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri de pe piata locala, cu un portofoliu de peste 200.000 de metri patrati, a ales constructorul si va incepe extinderea parcului de afaceri IRIDE din Pipera.

Proiectul Immofinanz de extindere a parcului de afaceri IRIDE din zona Pipera presupune construirea a trei cladiri noi de birouri, precum si a unui hotel.

Grupul imobiliar austriac a cum­parat in 2007, pentru 16 milioane de euro, un teren de patru hectare de la Electro­nica Bucuresti, in veci­natatea proiectu­lui IRIDE, iar in ultimele luni au derulat un proces de selectie a constructorului, care va ridica acest proiect.

„Castigatorul licitatiei pentru proiectul de la Electronica este firma Porr din Austria. Lucrarile vor demara la inceputul anului viitor, livrarea primei cladiri fiind programata in 2016. Prin acest proiect va fi realizat si un rebranding, in urma caruia intreaga dezvoltare din Pipera va fi redenumita IRIDE City”, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.

Proiectul de pe terenul Electronica va fi format din trei cladiri, doua dintre acestea cu patru etaje si una cu sapte etaje si vor fi conectate intre ele. Suprafata inchiriabila de birouri ce urmeaza a fi livrata este de aproximativ 38.000 de metri patrati. Austriecii de la Immofinanz mai vor sa construiasca, intr-o cladire cu 11 etaje, un hotel cu 140 de camere, dar si un pasaj subteran, care sa lege proiectul IRIDE de statia de metrou Pipera.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.