STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

IKEA si-a planificat sa deschida inca opt magazine in Romania

IKEA1Cu un singur magazin in Romania, in zona Baneasa, compania suedeza IKEA a anuntat ca are in plan deschiderea a opt magazine. In vara acestui an, compania a cumparat un teren in zona Theodor Pallady din Bucuresti pentru a construi un nou magazin.

„Credem ca Romania este o o piata care va continua sa se dezvolte economic la fel fel de bine ca pana acum. Motiv pentru care noua magazine IKEA reprezinta un prag fezabil, mai ales luand in considerare numarul de locuitori si puterea de cumparare, care, asa cum arata si rezultatele IKEA din ultimul an, a crescut”, a spus Stefan Vanoverbeke, noul sef al IKEA Romania.

Acesta nu a oferit o data exacta a deschiderii celui de-al doilea magazin, dar a mentionat ca va avea o suprafata mai mare decat cea a magazinului IKEA din Baneasa si ca presupune o investitie de „zeci de milioane de euro”, potrivit Ziarului Financiar.

In iulie, 2015, producatorul suedez de mobilier a anuntat ca a cumparat 33.600 hectare de padure in Romania, decizie care ii faciliteaza accesul la materie prima lemnoasa necesara in productia de mobila. Suedezii spun ca vor face toti pasii necesari pentru ca padurile sa fie administrate intr-un mod sustenabil.

Prin aceasta achizitie, Romania devine prima tara in care IKEA isi va administra propriile operatiuni forestiere.

„(…) Suntem bucurosi sa anuntam extinderea investitiei noastre in activitati forestiere in Romania, o tara importanta pentru productia noastra de piese de mobilier. Prin aceasta achizitie, Romania devine prima tara in care IKEA Group isi va administra propriile operatiuni forestiere si ne-am propus sa fim un exemplu de management sustenabil al padurilor”, spune Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments, intr-un comunicat de presa.

Proprietatea cumparata este localizata in centrul si nord-estul Romaniei, cu o concentrare mai mica in nord-vest.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.