STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Constructii & Imobiliare

IKEA a obtinut certificatul de urbanism pentru al doilea magazin, din Pallady

ikeaIKEA Romania a obtinut certificatul de urbanism pentru terenul pe care l-a achizitionat in iunie pe bulevardul Theodor Pallady pentru a deschide al doilea magazin pe piata locala. Urmeaza depunerea documentatiei pentru planul urbanistic zonal, dupa cum a declarat Mircea Oprisan, retail managerul companiei.

„Magazinul va avea aceeasi categorie de produse” ca si cel din Baneasa, a spus Oprisan in cadrul unei conferinte de presa, fara a da insa detalii referitor la data la care va incepe constructia sau la care va fi deschis magazinul.

Reprezentantii IKEA s-au rezumat la a afirma ca perioada pentru constructie, de la momentul cand sunt gata toate actele, poate dura intre 12 si 18 luni.

Retailerul suedez de mobila si decoratiuni a anuntat in iunie achizitia unui teren de circa 13,7 hectare, in sectorul 3, pe bulevardul Theodor Pallady nr 57, pe care va construi cel de-al doilea magazin din Romania. Primul magazin IKEA a fost deschis in 2007 in Baneasa, iar pana in 2010 a functionat ca franciza.

Magazinul din Baneasa a avut vanzari de 468,4 milioane de lei, echivalentul a 106 milioane de euro, in anul de catalog 2014, cuprins intre septembrie 2013 si august 2014, in crestere cu 6,45% fata de anul anterior. Magazinul a fost vizitat de 3,23 milioane de clienti, care au achizitionat 13,2 milioane de produse.

Pe bulevardul Pallady mai sunt prezenti retaileri precum Dedeman, Auchan, Metro, Decathlon sau Jumbo.

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.