STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Finante & Servicii Profesionale, Piata Valutara

IBM construiește o platformă blockchain, tehnologia din spatele bitcoin, pentru șapte bănci europene

IBM construiește o platformă blockchain, tehnologia care stă la baza monedei virtuale bitcoin, pentru șapte bănci europene, inclusiv HSBC și Deutsche Bank, care are scopul de a simplifica tranzacțiile financiare pentru întreprinderile mici și mijlocii, potrivit Reuters, informeaza Mediafax.

Tranzacțiile financiare au fost identificate în urma unui sondaj ca unul dintre domeniile în care blockchain, tehnologia care stă la baza bitcoin, ar putea avea impact.

Tehnologia blockchain asigură păstrarea informațiilor în format electronic și un sistem care procesează tranzacțiile, care permite tuturor părților să urmărească documentația printr-o rețea sigură și nu necesită verificare din partea unor terți.

În prezent, tranzacțiile financiare implică, în mod obișnuit, o pistă de audit care necesită servicii internaționale de curier. De asemenea, procesul este vulnerabil la fraudă, iar finalizarea poate dura până la o lună.

„Digital Trade Chain Consortium”, care include Societe Generale, Natixis, Rabobank și Unicredit, intenționează ca platforma să fie funcțională pentru întreprinderile mici și mijlocii până la finalul anului.

„Sunt peste 20 de milioane de întreprinderi mici și mijlocii în Europa și asigură 85% din locurile de muncă; este o parte importantă din economie, așa că tot ce poate facilita creșterea în comunitatea întreprinderilor mici și mijlocii va ajuta foarte mult”, a spus Keith Bear, vicepreședinte pentru piețele financiare și directorul diviziunii blockchain în cadrul IBM.

Hubert Bdenoot, manager general în cadrul KBC, una dintre băncile din consorțiu, consideră că este puțin probabil ca noua platformă să revoluționeze piața. „Nu cred că acest lucru va intra pe piață și, brusc, jumătate dintre întreprinderile mici și mijlocii vor fi pe platformă – nu cred că este realist. Cred că acest lucru trebuie să crească și va crea un efect de halou pe piață”, a spus Bdenoot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.