STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, EUROPA, INTERNATIONAL, Constructii & Imobiliare

Holcim numeste un francez CEO in Romania

Francois Petry CEO Holcim Romania 1François Pétry, 47 de ani, va fi noul CEO al Holcim Romania, mai exact de la 1 februarie 2014, inlocuindu-l pe elvetianul Daniel Bach, care a devenit Area Manager pentru Asia de Sud-Est.

Daniel Bach, 50 de ani, a condus, in ultimii trei ani, filiala Holcim din Romania in una dintre cele mai dificile perioade economice ale companiei. Ca Area Manager pentru Asia de Sud-Est, el va fi responsabil de filialele Holcim din Indonezia, Tailanda, Filipine, Vietnam, Malaiezia si Singapore. Bach sustine ca si-a incheiat misunea in Romania, misiune „plina de provocari si care i-a oferit o experienta memorabila”.

Francezul François Pétry este, in prezent, Manager General Agregate in cadrul Holcim Franta si s-a alaturat grupului in 2008. Anterior a lucrat, timp de noua ani, intr-o companie de constructii de drumuri, iar apoi, opt ani, a detinut pozitia de Manager General in industria deseurilor.

“România este una dintre cele mai importante pieţe ale Grupului Holcim din Europa, având un potenţial semnificativ de creştere, astfel ca sunt entuziasmat sa preiau acest nou rol care aduce cu sine numeroase provocari, intr-un mediu in plina dezvoltare”, afirma francezul, care admite ca nu va avea o misiune chiar usoara aici. Si asta, pentru ca „economia inca isi revine de pe urma crizei mondiale” (…). Oricum, François Pétry isi asuma „angajamentul de a ne imbunatati in continuare rezultatele si de a pastra pozitia Holcim Romania ca una dintre cele mai respectate si atractive companii din industria constructiilor, o companie care creeaza valoare pentru toate partile interesate, de la angajati la clienti, parteneri si comunitati”.

Holcim Romania detine doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Compania are circa 950 de angajati si este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si de servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.