STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, INTERNATIONAL, Piata de Capital - BVB, Turism

Hilton vrea să atragă 2,4 mld. dolari prin listarea pe bursa din New York

Grupul Hilton Worldwide Holdings, cel mai mare lanţ hotelier la nivel global, vrea să atragă o finanţare de până la 2,4 miliarde de dolari printr-o ofertă publică iniţială pe bursa de la New York, transmite Bloomberg.

Sursă: www.usnews.com
Sursă: www.usnews.com

Hilton a scos la vânzare 113 milioane de acţiuni, la un preţ indicativ de 18-21 dolari pe acţiune. Fondurile obținute în urma ofertei publice inițiale vor fi utilizate pentru plata datoriilor.

Oferta publică a grupului Hilton, preluat în 2007 de fondul Blackstone Group, va fi a treia ca mărime din SUA în acest an şi cea mai mare derulată vreodată în sectorul hotelurilor. Acţiunile Hilton vor fi listate pe New York Stock Exchange cu simbolul HLT, iar aranjorii operaţiunii sunt Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America şi Morgan Stanley.

În ultimii 6 ani, directorul general al Hilton, Christopher Nassetta, a majorat numărul camerelor disponibile cu 34%, majoritatea pe plan internaţional sau în unităţi operate în franciză, unde nu sunt necesare investiţii de capital din partea grupului.

Hilton a fost fondată în 1919 de omul de afaceri american Conrad Hilton, care a cumpărat atunci un prim hotel, în Cisco, Texas. În 2012, compania a raportat un profit net de 352 milioane de dolari, în urcare cu 39%.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.