STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Piata Monetara, Banci & BNR

Harta Bitcoin: În ce județe se operează cel mai mult și ce fac autoritățile față de moneda virtuală

Bucureștiul, Clujul și Timișul sun primele trei în topul operațiunilor cu Bitcoin, iar în județele Caraș-Severin, Olt și Călărași sunt cele mai puține tranzacții, arată o statistică prezentată, la Sinaia, de specialiștii BNR. Aceștia au precizat că autoritățile sunt atente la monedele virtuale, conform Mediafax.

Potrivit băncii centrale, în zona București-Ilfov, dar și în județele Cluj, Timiș, Brașov și Iași, se regăsesc cele mai intense tranzacții cu Bitcoin – pe care o consideră „schemă virtuală” sau, cel mult, „monedă virtuală”, nerecunoscându-i statutul de „monedă electronică” pe cre îl au banii reali tranzacționați pe carduri.

La polul opus, cu cele mai puține tranzacții Bitcoin, se regăsesc județele Caraș-Severin, Olt și Călărași. Un nivel mediu al operațiunilor Bitcoin se regăsește în județele Tulcea, Dolj, Bihor, Arad, Suceava, Constanța și Maramureș.

Banca Națională a României (BNR) „monitorizează evoluția acestor scheme de monedă virtuală din perspectiva unor potențiale riscuri asupra sistemului financiar”, au arătat reprezentanții băncii centrale la seminarul EU-COFILE organizat, la Sinaia, de BNR, Asociația Română a Băncilor (ARB) și Alpha Bank. Ei au precizat că opiniile astfel prezentate nu agajează în niciun fel Banca Națională, ci sunt considerații personale, pe care le exprimă ca economiști.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.