STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Halliburton vrea să participe la dezvoltarea proiectelor de mare adâncime în Marea Neagră

Compania Halliburton urmăreşte două domenii cu potenţial în România, sporirea producţiei din câmpurile petroliere mature şi dezvoltarea de proiecte de mare adâncime în Marea Neagră, i-a comunicat preşedintele pentru Emisfera Estică al grupului energetic american, Joe Rainey, premierului Ponta, scrie Mediafax.

204004760ba01389b632df2dc054f8d5855f92b34Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu preşedintele pentru Emisfera Estică al companiei Halliburton, Joe Rainey. Preşedintele Rainey şi-a exprimat cu acest prilej interesul pentru cunoaşterea evoluţiilor din sectorul energetic din România şi a prezentat noile investiţii ale Halliburton în România.

„Halliburton se focalizează pe două domenii cu un mare potenţial de creştere în România, sporirea producţiei din câmpurile petroliere mature şi dezvoltarea de proiecte de mare adâncime în Marea Neagră”, se arată în comunicatul Guvernului.

Reprezentanţii Halliburton s-au interesat totodată despre perspectivele diverselor ramuri ale industriei de petrol şi gaze, în timp ce premierul Ponta a solicitat implicarea expertizei locale din România în viitoarele operaţiuni ce vor fi dezvoltate de companie.

Premierul a încurajat conducerea companiei, cu sediul atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Emiratele Arabe Unite, să dezvolte investiţii în România, luând în considerare posibilele oportunităţi în producţia de petrol din câmpurile mature şi în operaţiunile din zona românească a Mării Negre.

„Ne dorim ca România să devină pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operaţiuni regional pentru Europa de Sud Est şi vecinătatea Estică. Compania Halliburton este binevenită în România şi am aprecia ca aceasta să îşi diversifice activităţile aici, în industria petrolului şi a gazelor”, a spus Ponta în cadrul întâlnirii.

Halliburton Energy Services Romania SRL a furnizat deja servicii şi echipamente, în schimbul a 9,76 milioane dolari (fără TVA), pentru un program de forare în Marea Neagră derulat de ExxonMobil Exploration and Production, subsidiară a ExxonMobil, şi OMV Petrom. Acestea din urmă vor investi, timp de patru ani, circa 68 milioane de dolari (fără TVA) pentru forări în Marea Neagră.

Halliburton este unul din cei mai mari furnizori globali de produse şi servicii din industria de petrol şi gaze, având peste 80.000 de angajaţi în circa 80 de ţări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.