STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Privatizare & Retrocedare, Piata de Capital - BVB

Guvernul vrea să listeze circa 20-30% din acţiuni la Aeroporturi Bucureşti

Guvernul a început procesul pentru listarea de tip IPO a circa 20-30% din acţiunile Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, intenţia autorităţilor fiind de a lansa o parte din acţiuni şi pe piaţa externă, capitalul obţinut urmând să fie utilizat la dezvoltarea companiei, a anunţat premierul Ponta, transmite Mediafax.

Aeroport2013„Aeroporturi Bucureşti este pe profit, se dezvoltă foarte rapid şi am început procesul pentru o listare IPO. Ideea e să creştem capitalul, nu să luăm banii pentru buget – noi acţiuni şi să lăsăm noul capital în companie pentru dezvoltare”, a arătat Ponta.

Întrebat dacă este vorba de listarea a circa 5% sau a 20-30% din acţiuni, şeful Executivului a afirmat că 5% nu poate aduce un capital important, iar procentul de acţiuni listate va fi mai degrabă în jurul a 20-30%.

„Da, în jurul acestor procente. Vom urma mai mult sau mai puţin modelul de succes de listare pentru Romgaz, Transgaz, Transelectrica. Ar trebui să fie o listare dublă”, a precizat Ponta, care a evitat să spună dacă listarea pe o bursă externă ar putea avea loc la Londra, aşa cum s-a întâmplat cu alte companii.

Premierul a mai adăugat că speră ca listarea să aibă loc anul acesta, decizia fiind deja luată.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, deţinută de Ministerul Transporturilor, administrează cele două aeroporturi ale Capitalei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.