STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Guvernul vrea sa introduca impozitul forfetar in Codul Fiscal, de la 1 ianuarie 2016

Eugen TeodoroviciMinisterul Finantelor Publice (MFP) a reluat discutiile cu mediul de afaceri pentru introducerea impozitului forfetar in Codul fiscal si sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, potrivit anuntului ministrului MFP, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finantelor sustine ca impozitul forfetar este „foarte mult solicitat de cei din piata”. Acesta explica ca „odata ce avem cu totii un punct de vedere comun, incercam in Camera Deputatilor, acolo unde este Codul Fiscal in dezbatere, sa adaugam acest amendament, astfel incat de la 1 ianuarie sa il putem aplica, daca acest lucru se doreste si intr-adevar este benefic pentru economie”, a spus Teodorovici.

Ministrul crede ca, daca va reusi sa introduca acest amendament, „va fi un pas foarte mare inainte din foarte multe puncte de vedere, si pentru noi ca stat, pentru ca stim foarte bine ce incasam, si pentru dansii va fi mai simplu, ANAF va avea mai putin de verificat, deci ne concentram eforturile catre acea zona de mare evaziune fiscala, pe care cu totii dorim sa o combatem”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.