STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, Buget & Finantare Deficit, Sanatate & Farma

Guvernul va obliga ASF şi ANCOM să finanţeze sănătatea cu 80% din excedentul anual

Fondul asigurărilor de sănătate va fi finanţat şi cu echivalentul a 80% din excedentul anual al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi al Autorităţii pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, pentru acest an baza de calcul incluzând şi excedentul rămas neutilizat din anii anteriori, potrivit Mediafax.

1403041718_autoritatea-supraveghere-financiara-asfSumele astfel colectate vor trebui virate într-un cont distinct de venituri al bugetului Fondului naţional unic de asigurari sociale de sănătate, în termen de 20 zile calendaristice de la data depunerii situaţiilor financiare anuale.

„În anul 2015, aceste sume se cuprind în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate cu ocazia primei rectificari bugetare”, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Banii astfel colectaţi vor fi folosiţi pentru asigurarea sumelor necesare accesului asiguraţilor la medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, în cadrul programelor naţionale de sănătate, precum şi pentru unele servicii medicale.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost înfiinţată prin preluarea atribuţiilor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a fost formată prin comasarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

În iunie 2013, Guvernul a decis că ASF va trebui să vireze la buget 80% din excedentul bugetului de venituri şi cheltuieli înregistrat la sfârşitul anului, până la termenul stabilit pentru depunerea situaţiilor financiare anuale.

Legea iniţială permitea ASF să reporteze întregul excedent ca sursă de finanţare în anul următor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.