STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Finante & Servicii Profesionale, Finantari UE & Granturi

Guvernul va împrumuta 35 milioane de euro de la Banca Mondială pentru autostrada Ploiești-Brașov

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, un memorandum prin care își dă acordul de principiu pentru contractarea unui împrumut de la Banca Mondială pentru finanțarea activităților preliminare construirii autostrăzii Ploiești-Brașov, informeaza Mediafax.
”Valoarea împrumutului este de până la 35 milioane euro, acordat prin intermediul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, instituţie membră a Grupului Băncii Mondiale. Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Transporturilor vor întreprinde demersurile necesare pentru pregătirea proiectului și pentru solicitarea asistenței financiare, urmând să se convină cu Banca Mondială instrumentul de finanțare care va fi utilizat, pentru a permite demararea cât mai rapidă a activităților”, informează Guvernul.
În cadrul Ministerului Transporturilor va fi creată o Unitate de Management a Proiectului, care va dispune de experiența necesară în ceea ce privește implementarea unui astfel de proiect și aplicarea procedurilor Băncii Mondiale. Ministrul Felix Stroe a precizat, la începutul ședinței de Guvern, unitatea de management va fi operațională, până la 15 ianuarie 2018.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.