STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri

Guvernul va elimina obligativitatea stampilei pentru firme

Eugen TeodoroviciMinistrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca stamplia pentru firme va fi eliminata, guvernul urmand sa adopte o ordonanta in acest sens.

Intrebat de premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de azi daca elimina stampila pentru firme, Eugen Teodorovici a raspuns afirmativ, precizand ca de la momentul publicarii ordonantei in Monotorul Oficial „dispare aceasta obligatie a contribuabilului in relatia cu statul roman de a folosi aceasta forma invechita si istorica”, dupa cum relateaza Mediafax.

Un proiect legislativ elaborat de Ministerul Finantelor prevede eliminarea obligativitatii utilizarii stampilei de catre persoanele fizice si persoanele juridice de drept privat pentru declaratiile, cererile si alte documente depuse de acestea la institutiile publice, precum si pentru documentele emise intre ele.

In luna mai, fostul ministru delegat pentru IMM-uri si turism Florin Jianu anunta ca Finantele au promis oamenilor de afaceri ca obligativitatea stampilei pentru firme va fi eliminata la 1 iulie, Romania fiind, alaturi de Republica Moldova, singura tara europeana care nu a implementat aceasta masura.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.