STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Buget & Finantare Deficit, Human Resources

Guvernul va elimina 3.000 de posturi ocupate și va desființa 6.000 de posturi vacante din zece ministere

download (5)

Guvernul va disponibiliza angajați din zece ministere prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajați, va desființa posturile vacante din administrația centrală și locală, nu și de la cabinetul demnitarilor și va reduce numărul funcțiilor de conducere la 12%.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estimează o economie la bugetul de stat de 45 milioane lei în acest an și 108 milioane lei în fiecare dintre următorii patru ani.

Tăierea posturilor ocupate va fi operată în Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educației (inclusiv inspectoratele școlare), Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății (inclusiv direcțiile de sănătate publică), Ministerul Transporturilor și Secretariatul General al Guvernului (SGG), conform unui proiect de ordonanță pregătit pentru sedința de miercuri a Guvernului.

La acest moment, Guvernul estimează deja că vor putea fi angajați aproximativ 1000 de salariați la nivelul administrației publice iar angajările vor fi  posibile doar cu acordul Guvernului. Anual, prin hotărâre, Guvernul va avea posibilitatea să stabilească numărul maxim de posturi care pot fi înființate și ocupate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.