STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, Buget & Finantare Deficit, Finantari UE & Granturi

Guvernul trebuie sa fie vigilent in contextul dificil din regiune

banca mondialaGuvernul roman trebuie sa fie vigilent, sa isi mentina pozitia in ceea ce priveste reformele si sa evite presiunile ce ar putea ameninta eforturile de consolidare fiscala avand în vedere situatiile dificile cu care se confrunta regiunea, atrage atentia Cyril Muller, vicepresedintele Bancii Mondiale (BM) pentru Europa si Asia Centrala.

Reprezentantul BM sustine, intr-un comunicat de presa, ca Guvernul trebuie sa isi mentina pozitia in privinta reformelor, chiar daca ratele de crestere si performanta economica a Romaniei inregistreaza valori pozitive.

Cyril Muller, vicepresedinte al BM pentru Europa si Asia Centrala, s-a flat in Romania, pentru trei zile, impreuna cu noul Director de Operatiuni numit pentru tarile Uniunii Europene (UE), Arup Banerji, si Directorul Executiv, Frank Heemskerk, reprezentant al Romaniei in cadrul Comitetului Directorilor al BM.

Potrivit comunicatului, BM a luat nota de situatia economica pozitiva a Romaniei, care a inregistrat una dintre cele mai mari rate de crestere la nivelul UE in 2014 si 2015, precum si de eforturile depuse de autoritati in ultimii ani ce au contribuit la consolidarea fiscala a tarii.

Delegatia BM s-a aratat multumita de masurile noului Guvern de accelerare a reformelor in domenii cheie ale economiei, in special pe cele ce tin de dezvoltarea unei administrari eficiente a sectorului public, accelerarea guvernantei corporative la nivelul intreprinderilor de stat si masurile orientate catre promovarea cresterii echilibrate in zonele rurale.

Cyril Muller a avut intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prim-ministrul Dacian Ciolos, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, dar si cu ambasadori si reprezentanti ai sectorului privat.

Din 1973, de cand Romania are acorduri cu BM, banca a acordat 12,6 miliarde de dolari sub forma de imprumuturi, garantii si granturi pentru un spectru larg de sectoare economice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.